Eventyrkonsulenten
- din professionelle vejleder i bjergene

Besøgende:
Hit Counter
Opdateret:
23-11-03
Forside
Hvem er jeg?
Kurser
Bjergføring
Oplevelsesture
Forudsætninger
Rådgivning
Foredrag
Artikler og fotos
Henvendelser

 

skitouring i La Grave.jpg (30840 bytes) For at kunne sammensætte velfungerende hold og sikre en "skræddersyning" af kurserne, vil jeg bede dig om kort at beskrive din friluftserfaring pr. brev/telefon/e-mail. Kurserne kunne se således ud:

Off-piste, begynderkursus (to dage):
For dig, der har mod på at opleve naturen uden for de opkørte løjper. Du kan enten være på ski eller snesko, men der kræves ingen særlige kundskaber. Du vil generelt lære om sikker færdsel uden for de opkørte løjper, men i terræn, som ikke stiller alt for høje krav til dine færdigheder ned ad bakke. Alligevel er det nødvendigt med kendskab til lavinerisiko. Du vil også lære at bygge snehuler, iglooer og andre former for improviserede bivuakker, som gør det muligt at overnatte uden telt. Orientering med kompas og evt. GPS vil blive gennemgået. Normalt op til seks kursister pr. instruktør.
Nødvendigt udstyr:
Svedtransporterende inderlag, isolerende mellemlag og vindtæt, vandafvisende yderlag (f.eks. Activent) til hele kroppen. Ski eller snesko, staver og varme (ski-)støvler.
Tre-sæsons-sovepose, så vi kan overnatte i snehule.
Feller. Kompas.

 

Billedet har Mikael Kristiansen taget ud over Ecrins-massivet, Frankrig.

 

Priser

 

Tilbage til kursusoversigten

Off-piste, videregående kursus (to dage):
For dig, der kan svinge på ski eller snowboard, men ikke har den store erfaring i at færdes sikkert off-piste. Du kan være på telemark-, randonnée- eller alpinski med Securafix. Eller på snowboard og snesko. Vi går dagsture i udfordrende skiterræn, hvor det er nødvendigt at kunne vurdere lavinerisiko. Her kan du få testet dine off-piste kørefærdigheder og få gode fif. Brug af lavinesender og sondestang samt orientering med kompas, GPS og højdemåler vil være i fokus. Bygning af snehule vil også blive gennemgået. Normalt op til seks kursister pr. instruktør.
Nødvendigt udstyr:
Svedtransporterende inderlag, isolerende mellemlag og vindtæt, vandafvisende yderlag (f.eks. Activent) til hele kroppen. Ski eller snowboard plus snesko, staver og varme (ski-)støvler.
(Securafix). Gode feller til skiene. Snespade. Lavinesøger. Sondestang (evt. i form af skistavene). Kompas.